Title Image

Fjernelse af strækmærker med laser

Er du ked af dine strækmærker? Så er det er heldigvis muligt at reducere eller fjerne dem. Vi tilbyder flere forskellige slags laserbehandlinger mod strækmærker i vores klinik i Odense.

Hvad er strækmærker?

Strækmærker skyldes skader i læderhudens elastiske fibre.

 

Strækmærker kan opstå på grund af fysiske faktorer (vægtstigning eller længdevækst) og hormonelle påvirkninger, særligt binyrebarkhormon og østrogen. Strækmærker er hyppigst blandt kvinder og opstår ofte under graviditet (striae gravidarum.) Man anslår, at 90% af alle gravide kvinder udvikler strækmærker.

 

Forsvinder strækmærker af sig selv?

Friske strækmærker er røde eller violette, men de bliver langsomt blegere med tiden – uden at du behøver gøre noget. Strækmærker ligger i striber eller bånd på huden. Strækmærker forsvinder aldrig helt af sig selv, og med tiden fremstår de som blegere fordybninger i huden. Strækmærker giver sjældent anledning til symptomer, men der kan opstå kløe.

 

Hvordan fjerner man strækmærker?

Hvis du er ked af dine strækmærker, kan vi på speciallæggeklinikken i Odense tilbyde behandling af strækmærker.

 

 

Du kan opnå et gradvist pænere resultat ved at gentage behandlingerne med ca. 4 ugers interval. Behandlinger i klinikken kan med fordel kombineres A-vitaminsyre creme, som anvendes derhjemme. Dette kan reducere strækmærkerne yderligere.

strækmærker laser førstrækmærker laser efter

Strækmærker før og efter 3 behandlinger med laser.

 

Du kan også læse mere om laserbehandling af strækmærker her