Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/emilhenningsen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
TCA cross - Hudlæge Emil Henningsen - behandling af akne, ar og rynker
Title Image

TCA cross

TCA cross – effektiv og sikker behandling af dybe ar

Dybe ar reagerer generelt dårligt på laserbehandling og kan være svære at behandle. En særdeles effektiv behandling til dybere ar er TCA cross.

Hvad er TCA cross?

TCA betyder trichloreddikesyre og CROSS betyder kemisk rekonstruktion af ar. I hænderne på en erfaren speciallæge kan TCA cross anvendes til behandling af dybe ar i huden, som ellers kan være særdeles vanskelige at behandle. TCA cross anvendes lokalt på hudens dybe ar og altså ikke i hele ansigtet som andre kemiske peelinger, som vi også tilbyder på hudlægeklinikken i Odense.

Hvordan foregår en behandling med TCA cross?

Hudlægen udvælger sammen med dig de ar, der skal behandles. Arrene fotograferes og markeres, hvorefter området desinficeres. Herefter påføres en lille mængde TCA i bunden af hvert ar. Der kan behandles flere ar ved samme konsultation, hvis det er nødvendigt. Det behandlede område smøres herefter med en bakteriedræbende salve, som bør anvendes dagligt i 5 dage. Behandlingen tager 15-20 minutter og kan gentages efter 2-4 uger ved behov. Typisk skal der gives op til 4 behandlinger for et optimalt resultat. Herefter kan man afslutte behandlingsforløbet med 1-2 behandlinger med fraktioneret CO2 laser.

Hvordan virker TCA cross?

TCA cross laver en lokal ætsning i et velafgrænset område af huden. Herved stimuleres fibroblaster i underhuden til at producere bindevæv, der får arrets bund til at hæve sig og arret til at udjævne sig. TCA cross medfører en re-organisering af arvævet med øget bindevævsdannelse (dermal volumen, kollagenindhold, glucosaminoglycaner og elastan.) Processen går hurtigt og resultatet ses efter få uger. Resultaterne er yderst tilfredsstillende i alle større opgørelser.

Hvordan føles TCA-cross?

Behandlingen medfører en forbigående brændende eller stikkende fornemmelse i det behandlede område, som aftager efter et par minutter. Der kan være let ømhed i det behandlede område de første dage til skorpen løsner sig.

Ar på næsen

TCA cross behandling for ar i Odense

TCA-cross (frosting)

TCA cross behandling for ar i Odense

Efter 3 behandlinger

TCA cross behandling for ar i Odense

Er der bivirkninger til TCA cross?

Behandlingen efterlader en hvid hinde (“frosting”), der ses efter 10 sekunder. Denne forsvinder indenfor cirka 1 time og afløses af rødme og en lille skorpe på det behandlede område, som kan dækkes med make-up. Skorpen forsvinder i løbet af 5-10 dage. Herefter kan der i det behandlede område være rødme, som aftager gradvist.

Hvordan skal jeg selv behandle huden efter TCA-cross?

Huden vaskes med en mild sæbe morgen og aften. Herefter påføres det behandlede område et tyndt lag bakteriedræbende salve til sårskorpen er faldet af. Undgå at kradse eller pille i skorperne, da det øger infektionsrisikoen og medfører en længere helingsperiode. I sommerhalvåret anbefales at anvende en solcreme SF30+ i hele behandlingsforløbet.

Er TCA cross effektiv?

Patienter behandlet af erfarne speciallæger oplever positive resultater, og de fleste ar kan udjævnes helt efter 2-4 behandlinger. Videnskabelige studier dokumenterer en reduktion af de behandlede ar på 70-100% efter gentagen behandling med TCA cross.

Er TCA cross sikker?

Når behandlingen udføres af en speciallæge med erfaring i behandlingen på hudlægeklinikken i Odense er TCA cross en meget sikker behandling og stort set uden risiko for komplikationer. Der er en lille risiko for lokal huninfektion. I sjældne tilfælde kan arret efter behandling blive større, men dette ses oftest forbigående. Mørke hudtyper kan forbigående opleve, at arret fremstår mørkere eller lysere i få måneder efter TCA cross. Behandlingen kan anvendes til alle hudtyper, også til patienter med mørk hud. Hos mørke patienter anvendes en lavere koncentration af TCA, og det kan derfor være nødvendigt med 1-2 ekstra behandlinger til patienter med mørkere hudtyper.

Kan TCA cross kombineres med andre behandlinger?

Ja. TCA cross vil med fordel ofte kunne kombineres med andre ar-behandlinger, fx fraktioneret CO2 laserbehandling, subcision eller Dermapen. Forskellige typer ar kræver forskellige behandlinger. Speciallægen vil ved forundersøgelsen på hudlægeklinikken i Odense informere dig om, hvilken behandling, der er den bedste for dig.

Behandlingen finder sted på vores klinik i Odense.