Botox

Den mest anvendte behandling af rynker i verden: Botulinum toksin (botox).

Den mest udbredte behandling til rynker i ansigtet er botulinum toksin, også kendt som botox, som vi tilbyder på klinikken i Odense. Botox blokerer signalet fra nerve til muskel, hvorved musklen i det behandlede område mister noget af sin trækkraft, og rynken udglattes. Behandlingen foretages af hudlæge Emil Henningsen, der er registreret og godkendt af Sundhedsstyrelsen til at udføre botox-behandlinger.

Hvilken type rynker behandles med botulinum toksin?

Botox virker på dynamiske rynker, som skyldes aktivitet i ansigtets mimiske muskler. Styrken i disse muskler kan reduceres med botox, der injiceres med en fin kanyle under huden. Virkningen indsætter indenfor 1 uge og aftager gradvist efter 3-6 måneder.

Områder med dynamiske rynker, der særligt egner sig til behandling med botox:

  • Panderynker
  • Vredesrynker mellem øjenbryn
  • Smilerynker ved øjnene

Kan botulinum toksin kombineres med andre behandlinger?

Botox kan kombineres med filler, laserbehandling, kemisk peeling, micro-needling mm. På den måde opnår du et optimalt behandlingsresultat med et minimum af bivirkninger – uden at se behandlet ud. Alle behandlinger udføres på Privathospitalet H.C. Andersen Klinikken i Odense.

Hvad koster behandling med botulinum toksin?

Hos os betaler du kun for den mængde, der anvendes. Mængden afhænger af anatomiske forhold som musklernes styrke og ansigtets mimik samt det ønskede resultat. Ved forundersøgelsen får du oplyst en samlet pris for behandling.

Ved forundersøgelsen informerer speciallægen dig om behandlingen, det forventede resultat af behandlingen samt eventuelle bivirkninger. Sundhedsstyrelsen har fastsat en betænkningstid på 48 timer fra forundersøgelse til behandling med botulinum toksin kan tilbydes.

Er der bivirkninger til behandling med botulinum toksin?

Lokal hævelse og rødme på indstiksstedet er normalt. Dette fortager sig sædvanligvis i løbet af timer. Derudover er bivirkninger meget sjældne, og disse er beskrevet under “vejledninger.”

Hudforyngende behandlinger starter ved hudlægen og slutter derhjemme!

Det anbefales, at du supplerer din behandling med dokumenteret effektive hudplejeprodukter fra fx NeoStrata. Produkterne forhandles på klinikken i Odense.

Læs mere om botox i den skriftlige information (se vejledninger).

Før behandling med botox:

Botox behandling af rynker

Efter behandling med botox:

Efter behandling med botox