Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/emilhenningsen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Botox behandling i Odense
Title Image

Botox behandling i odense

(Botox) Botulinum toksin – den mest anvendte behandling af rynker i verden

 

Den mest udbredte behandling til rynker i ansigtet er botulinum toksin, også kendt som Botox, som vi tilbyder på vores topmoderne hudklinik på 300 m2 i hjertet af Odense. Botox virker på den måde, at det blokerer signalet fra nerve til muskel, hvorved musklen i det behandlede område mister noget af sin trækkraft, musklen svækkes og rynken udglattes.

 

Behandlingen foretages af vores yderst professionelle og erfarne kosmetiske sygeplejersker, der er registreret og godkendt af Styrelsen for Patientsikkerhed til at udføre botox behandlinger.

 

Hvilken type rynker behandles med botulinum toksin?

Botox virker på dynamiske rynker, som skyldes aktivitet i ansigtets mimiske muskler. Styrken i disse muskler kan reduceres med botox, der injiceres med en fin kanyle under huden. Virkningen indsætter indenfor 1 uge og aftager gradvist efter 3-6 måneder.

 

Områder med dynamiske rynker, der særligt egner sig til behandling med botox:

 • Panderynker
 • Vredesrynker mellem øjenbryn
 • Smilerynker ved øjnene
 • Øjenbrynsløft
 • Nedadvendte mundvige / sur mund
 • V-shaped ansigt (tyggemuskler)

Kan botox behandling kombineres med andre behandlinger?

Botox kan kombineres med filler, laserbehandling, kemisk peeling, radiofrekvens (Genius) mm. Botox forbedrer ikke hudkvaliteten og derfor er det en stor fordel at tage en grundig samtale med hudlægen og sygeplejersken forud for behandlingen for at vurdere huden og de tiltag, som kan give de bedste og mest naturlige resultater. På den måde opnår du et optimalt behandlingsresultat med et minimum af bivirkninger – uden at se behandlet ud. Alle behandlinger udføres på vores topmoderne Cutis Clinic i smukke omgivelser i Odense centrum.

 

Hvad koster behandling med botox?

Hos Cutis Clinic betaler du altid en fair pris for din behandling. Priserne fremgår af vores prisliste. Ved en uforpligtende forundersøgelse får du oplyst en samlet pris for din behandling med Botox.

 

Ved forundersøgelsen informerer vores speciallæge dig om behandlingen, det forventede resultat af behandlingen samt eventuelle bivirkninger. Styrelsen for Patientsikkerhed har fastsat en betænkningstid på mindst 2 dage efter forundersøgelsen inden behandling med botulinum toksin kan tilbydes.

 

Er der bivirkninger til behandling med botox?

Lokal hævelse og rødme på indstiksstedet er normalt. Dette fortager sig sædvanligvis i løbet af timer. Derudover er bivirkninger meget sjældne. Vi vil bede dig læse vores fyldestgørende kundeinformation, inden du bestiller tid til forundersøgelsen hos hudlægen. Forundersøgelsen er obligatorisk.

 

Hudforyngende behandlinger starter ved hudlægen og slutter derhjemme!

 

Det anbefales, at du supplerer din behandling med Botox med dokumenteret effektive hudplejeprodukter fra fx NeoStrata. Produkterne forhandles hos Cutis Clinic i Odense.

Før og efter botox behandling

Botox før efterbotox før efter
Hvad er botulinum toksin (Botox)?

Botulinum toksin er et lægemiddel, der gennem mange år har været anvendt til behandling af muskelspasmer samt udtalt svedtendens. Inden for det kosmetiske område anvendes lægemidlet til behandling af dynamiske rynker.

Hvordan virker botulinum toksin?

Botulinum toksin fremkalder delvis eller fuldstændig lammelse af de injicerede muskler. Ved behandling af rynker sprøjtes små mængder af lægemidlet ind i den underliggende muskel på udvalgte steder med en tynd kanyle. Herved afslappes musklen, og den overliggende hud udglattes. Følesansen ændres ikke.

 

Botulinum toksinet anvendes ligeledes til behandling af hyperhidrose (øget svedtendens). Her sprøjtes toksinet i meget små depoter ind i huden, for derved at lamme svedkirtlerne.

Hvem kan ikke behandles med Botox?
 • Behandlingen gives ikke ved kendt allergi for indholdsstofferne, ved graviditet eller amning.
 • Ved visse neuromuskulære sygdomme fravælges behandlingen også – fortæl derfor behandleren, hvis du har kendte sygdomme.
 • Visse typer af medicin kan ændre behandlingens effekt – fortæl derfor behandleren på klinikken i Odense, hvis du tager medicin.
Hvordan foregår behandlingen med Botox/Vistabel?

Først tages der foto af det behandlede område. Herefter afmærkes med en pen de steder, der skal behandles, og botulinum toksinet indsprøjtes herefter med en meget tynd nål i de udvalgte behandlingsområder. Nogle beskriver en let sviende fornemmelse ved indstikkene, som dog aftager indenfor få minutter.

 

Virkningen af behandlingen indtræder i løbet af 2-7 døgn og forsvinder efter 3-6 måneder afhængig af lokalisation og følsomhed overfor toksinet. Herefter kan behandlingen gentages.

 

Ganske få personer oplever ingen effekt, formentlig fordi de tidligere i livet har dannet antistoffer mod lægemidlet.

 

Du vil få tilbudt en opfølgende undersøgelse ca. 2 uger efter behandlingen, hvor effekten af behandlingen vurderes på klinikken i Odense.

Er der forholdsregler efter behandlingen?

De første 4 timer efter behandlingen frarådes sportslig aktivitet, varmt vand og tryk mod huden i det behandlede område. Disse forholdsregler minimerer risikoen for, at toksinet spreder sig til utilsigtede omkringliggende muskler.

Er der bivirkninger til Botox behandlingen?

De hyppigste bivirkninger til behandlingen er relateret til selve indsprøjtningen.

 

 • Ofte optræder rødme i det behandlede område.
 • Der kan opstå blå mærker og kløe ved indstiksstederne.
 • I enkelte tilfælde opleves hovedpine i dagene efter.
 • Meget sjældne bivirkninger er hængende øjenlåg, mundvige og underansigtsmuskler – afhængig af, hvor der er behandlet.

 

Da botulinum toksin aftager i løbet af 3-6 måneder, vil bivirkninger også svinde inden for denne periode.

 

Meget sjældent ses alvorlige bivirkninger som anafylaktisk chok, der skal behandles øjeblikkeligt.

Der er ikke kendskab til senfølger ved anvendelse af botulinum toksin.

Information og samtykke vedr. behandling med Botox

Efter lov om information, betænkningstid og samtykke, skal du have skriftlig og mundtlig information om behandlingen.

Du er meget velkommen til at medbringe en bisidder, og vi besvarer gerne alle spørgsmål hér på klinikken i Odense. Herefter skal du have mindst 2 dages betænkningstid, før du kan give dit endelige samtykke til behandlingen.

 

Copyright 2019 – Emil Henningsen – Speciallæge i dermatologi.