Title Image

Fjernelse af ar

Ar kan opstå efter hudsygdomme, kirurgiske indgreb eller traumer. Ar kan være til stor kosmetisk gene og mange isolerer sig eller undgår situationer, hvor hudens ar ses tydeligere.

Behandling af akne ar

Acne ar ses hos mange mennesker efter hudsygdommen acne vulgaris, hvor ubehandlet dyb betændelse i huden og byldedannelse kan medføre ar. Behandling af acne vulgaris er vigtig for at forebygge udviklingen af ar .

Når der er opstået ar, kræver optimal behandling kendskab til forskellige typer ar og forskellige behandlingsteknikker.

 

Ofte ses en kombination af forskellige typer af ar:

 

  • Icepeak scars (istap-ar): Smalhalsede, spidse, dybe ar (sjældne)
  • Rolling scars (bølge-ar): Bløde fordybninger i huden (hyppige)
  • Box scars (kasse-ar): Lodret-kantede, fladbundede ar (hyppige)

 

Man kan ikke behandle alle akne ar ens. Optimal behandling forudsætter en analyse af huden på vores klinik i Odense. Herefter kan forskellige behandlinger ofte kombineres for at opnå et tilfredsstillende resultat. Effekten ses indenfor uger efter første behandling og tiltager over måneder. Behandlingerne skal ofte gentages for at optimere resultatet.

Ar ansigt før micro-needlingAr ansigt efter micro-needling

Rolling Scars

Bølgeformede ar eller “rolling scars” er ofte fikseret i underhuden med arvævstråde, som bør løsnes med subcision for at opnå et tilfredsstillende kosmetisk resultat. Dybe icepeak- eller box-ar kan behandles med TCA cross.

 

Det er desværre en udbredt misforståelse, at alle ar kan behandles ens med laser. Korrekt behandling af ar kræver kendskab til flere forskellige behandlinsteknikker.

Røde ar og Rolling scars efter akne

Røde ar og “rolling scars” efter akne. Til højre ses resultatet efter behandling med subcision og Regenlite laser.

 

Læs mere om behandling af ar efter akne (acne vulgaris) under behandlinger.

akne ar før laserbehandling og subcisionakne ar efter laserbehandling og subcision

Fortykkede ar og keloid

Ar kan blive fortykkede, røde og kløende. Keloider er særligt fortykkede ar, der strækker sig ud over området for den primære skade. Fortykkede ar og keloider har øget forekomst af stive kollagenfibre og blodkar og har færre elastiske elastinfibre end normale ar.

 

Keloider forsvinder ikke af sig selv og kommer desværre oftest igen, hvis man forsøger at operere det væk. Har man et fortykket ar, er der stor risiko for at udvikle fortykkede ar andre steder på huden. Keloid-dannere bør undgå unødvendig hudskade, fx piercinger.

 

Keloider og fortykkede ar kan behandles med en kombination af laser og indsprøjtning af få dråber binyrebarkhormon. Effekten af behandlingen viser sig hurtigt, og arret bliver pænere og mindre kløende. Behandlingen kan gentages for at opnå et optimalt resultat.

 

Læs mere om behandling af ar med fx laser og micro-needling.

 

Operationsar

Efter operationer eller hudtraumer, hvor huden er blevet lukket med nål og tråd, efterlades et ar. Ar bliver ofte pænere med tiden, men kan være til kosmetisk gene.

 

Hvis du er ked af et ar og ønsker at få det gjort mindre synligt eller generende, er der behandlingsmuligheder. Afhængig af arrets udseende, vil det kunne behandles med laser eller andre indgreb, der kan gøre en stor forskel.

 

Vi tilbyder behandlinger af alle typer ar på hudlægeklinikken i Odense.

 

Læs mere om behandling af operationsar med avanceret laser og micro-needling med Dermapen.