Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/emilhenningsen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Tatoveringsfjernelse med den nyeste laserteknologi - Odense
Title Image

Tatoveringsfjernelse

Hudlæge Emil Henningsen
Fjernelse af tatovering
Sort og rød professionel tatovering før og efter 5 laserbehandlinger.
Hudlæge Emil Henningsen

Sikker og effektiv tatoveringsfjernelse med den nyeste laserteknologi

På speciallægeklinikken i Odense får du seriøs rådgivning og kompetent behandling med markedets nyeste, mest effektive og sikre lasere.

Udviklingen af nye lasere til tatoveringsfjernelse er gået stærkt de seneste 10 år. VI har fulgt udviklingen tæt og er nu klar til at tilbyde behandling med kombination af 2 avancerede lasere til fjernelse af tatoveringer – hurtigt, effektivt og sikkert!

Trygge rammer

På CUTIS CLINIC i Odense anvendes de nyeste europæiske lasere af bedste kvalitet. Alle lasere serviceres løbende i henhold til Sundhedsstyrelsens og producentens anvisninger. Speciallægeklinikken er registreret ved Sundhedsstyrelsen til at udføre laserbehandlinger, og Styrelsen for Patientsikkerhed kommer jævnligt på tilsyn. Dette er din garanti for et sikkert og trygt behandlingsforløb.

[vc_message]Hudlæge Emil Henningsen har arbejdet med lasere på landets universitetshospitaler i en årrække og har undervist kommende speciallæger og sundhedspersonale teoretisk og praktisk i anvendelse af lasere.[/vc_message]

Hvem udfører laserbehandling på klinikken?

Alle laserbehandlinger af tatoveringer foretages med speciallæge Emil Henningsen som ansvarshavende og tilsynsførende speciallæge på CUTIS CLINIC i Odense, hvilket er din sikkerhed for et tilfredsstillende forløb.

Hvordan fjernes tatoveringer med laser?

Ved laserbehandling opvarmes og fragmenteres farvepartiklerne i tatoveringen, som kroppens immunsystem efterfølgende kan fjerne fra huden.

Vi har mulighed for at kombinere to avancerede lasere til effektiv og sikker fjernelse af alle farver tatoveringer.

 1. Først behandles tatoveringen med fraktioneret ablativ laser, som aktiverer immunsystemets helingsproces og kroppens egen bekæmpelse af tatoveringen. Denne laser laver små huller i huden, så effekten af laserbehandlingen forstærkes og risikoen for vabler og ar reduceres.
 2. Derefter behandles tatoveringen med Fotona QX Max, som er en effektiv og meget sikker nanosekund laser til tatoveringsfjernelse. Laseren fjerner komplekse og flerfarvede tatoveringer med ultrakorte lysimpulser, der passerer hudens øverste lag og rammer tatoveringspartiklerne. Laseren kan levere 4 forskellige bølgelængder laserlys og kan derved behandle farvede tatoveringer, som andre lasere har vanskeligt ved at fjerne.
Hudlæge Emil Henningsen
Tatoveringsfjernelse
Tatoveringsfjernelse - før og efter 7 laserbehandlinger
Sikker og effektiv tatoveringsfjernelse med laser
[vc_message]Vi tilbyder den nyeste behandling af tatoveringer med kombination af 2 avancerede lasere: Fraktioneret laser og Q-switch laser. Resultatet er kortere behandlingsforløb, mindre smerte og mindre risiko for vabler og ar.[/vc_message]

Gør tatoveringsfjernelse ondt?

Behandlingen beskrives ofte som slag fra en udspændt elastik, og smerten bliver ofte mindre i et behandlingsforløb, efterhånden som tatoveringen falmer. Smerterne kan reduceres ved at du 1-2 timer inden behandlingen:

 • påfører huden et dækkende lag lokalbedøvende creme (fx EMLA – håndkøb på apotek) og dækker det med køkkenfilm
 • indtager 1 gram Paracetamol (fx Pamol) + 400 mg Ibuprofen (fx Ipren)

Derudover tilbydes under laserbehandlingen afkøling af huden med Zimmer Cryo 6, som reducerer smerterne yderligere og minimerer risiko for forbrænding.

Hvor lang tid tager behandlingen?

Behandlingstiden varierer afhængig af tatoveringens størrelse og antallet af farver. En mindre, sort tatovering kan behandles på få sekunder.

Hvad koster tatoveringsfjernelse med laser?

Prisen på tatoveringsfjernelse afhænger af tatoveringens størrelse og fremgår af prislisten. Man måler tatoveringen på længste og bredeste led, og derved beregnes tatoveringens areal. Vær opmærksom på, at der tillægges et gebyr, hvis tatoveringen indeholder lyseblå og grønne farver. Hvis der ønskes kombineret behandling med fraktioneret laser, beregnes ligeledes et gebyr.

Hvor mange laserbehandlinger skal man have?

Efter hver laserbehandling falmer tatoveringen. Det kan sammenlignes med en blyantstreg, som gradvist udviskes. Antallet afhænger af en række faktorer.

 • tatoveringens dybde
 • tatoveringens tæthed
 • tatoveringens farver
 • tatoveringens placering
 • tatoveringens alder
 • typen af partikler, som er anvendt
 • hudens evne til at fjerne tatoveringen
 • kvaliteten af laseren og behandlingsteknikken

Ved en forundersøgelse kan vi vurdere prisen og informere om det forventede forløb – men da mange af ovenstående faktorer er ubekendte, vil det ikke være muligt at estimere, hvor mange behandlinger, der er nødvendige. Sjældent har man oplysninger om typen af farvepartikler, som tatovøren har anvendt, ligesom dybden og tætheden af tatoveringen er vanskelig at vurdere.

Kroppens immunsystem vil selv forsøge at fjerne en tatovering, fordi kroppen opfatter tatoveringen som et fremmedlegeme. Derfor oplever man, at tatoveringer af sig selv falmer over tid. Laseren aktiverer immunsystemet til at fjerne tatoveringen hurtigere. Det er vigtigt at forstå, at det ikke er laseren, der fjerner tatoveringen, men kroppens eget immunsystem! Man kan laserbehandle tatoveringen igen, når den ikke længere ændrer udseende – og typisk gives laserbehandlingerne med 6-8 ugers interval.

Hudlæge Emil Henningsen
Fjernelse af tatovering
Rød og sort tatovering som den så ud før behandling (venstre), 1 måned efter 4. laserbehandling (midt) og 8 måneder senere uden yderligere laserbehandling (højre).
Få fjernet din tatovering sikkert og effektivt med laser

Hvordan skal man forholde sig før behandlingen?

Hvis du har hår, som er mørkere end din hudfarve i det område, hvor tatoveringen er, skal området barberes, inden du møder ind til laserbehandling. En forundersøgelse før laserbehandlingen er ikke et lovkrav, men vi anbefaler det altid.

Husk at du med fordel kan påføre lokalbedøvende creme og tage smertestillende tabletter 1 time før behandling. Begge dele fås i håndkøb på apoteket.

Hvordan ser man ud lige efter behandlingen?

Lige efter behandlingen ser tatoveringen mere reduceret ud, end den reelt er. Det skyldes “frosting” som skyldes små luftbobler i huden, der giver huden en lys overflade, der er forsvinder i løbet af cirka en halv time. Huden er rød og hævet.

Er der risiko for bivirkninger eller komplikationer?

Hudens pigment kan udviskes, og huden kan derfor komme til at se blegere ud end den omkringliggende ud. Dette er oftest forbigående.

Hvis tatoveringen reagerer kraftigt på laseren, kan man udvikle væskeblærer og sår på huden. Dette er forbigående og efterlader sjældent ar. Undgå at kradse eller pille i området, da dette øger risikoen for infektion.

Dannes væskeblærerne på huden først nogle timer efter laserbehandlingen, skyldes det oftest en allergisk reaktion, og reaktionen kan lindres med tablet Cetirizin 10 mg x 2 dagligt, som er almindelig antihistamin og fås i håndkøb. Huden kan også smøres med Fucicort steroidcreme to gange dagligt i 3 dage. Hormoncremen får du på recept fra egen læge eller fra hudlægen.

Blærerne skyldes ikke laserbehandling, men immunsystemets reaktion på de partikler, der er anvendt i tatoveringen.

Ved enhver komplikation kan du kontakte egen læge eller speciallægen i klinikken.

Bestil tid til undersøgelse og laserbehandling af din tatovering her!

Få fjernet din tatovering med laser
Hudlæge Emil Henningsen