Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/emilhenningsen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Fjernelse af akne ar med Subcision hos hudlæge Emil Henningsen
Title Image

Fjernelse af akne ar med Subcision

Hvad er subcision? 

Subcision er et kirurgisk indgreb, som udføres i lokalbedøvelse på klinikken i Odense. Behandlingen er særdeles effektiv til behandling af fordybede ar af typen rolling scars i ansigtet, som typisk er opstået efter svær akne. Fordybede ar er ofte forankrede i underhuden med tråde af arvæv. Hvis disse tråde ikke løsnes, vil man ikke kunne opnå en tilfredsstillende udglatning af den arrede hud.

Hvordan foregår subcision?

Sammen udvælger vi de ar, der skal behandles. Arrene markeres og fotograferes. Huden desinficeres og lokalbedøves med en tynd kanyle. Herefter løsnes de dybe artråde under arret med en særlig nål med et skarpt blad på siden. Herved løftes arrets bund og arret udglattes. Huden komprimeres og nedkøles med ispose for at lukke eventuelle blødende, små blodkar. Herefter påføres huden en bakteriedræbende salve.

Du kan se behandling af aknear med subcision i videoen ovenfor.

 

Hvad er fordelen ved subcision?

Resultatet er oftest meget tilfredsstillende og effekten af behandlingen er permanent – modsat andre behandlinger med indsprøjtning af expandere som silikoneolier og fillers.

Ar ansigt før micro-needlingAr ansigt efter micro-needling

Hvilke risici er der ved subcision?

Ethvert kirurgisk indgreb medfører en risiko for blødning og infektion. Subcision foregår helt overfladisk i huden og er dermed uden væsentlig risiko for skade på dybe blodkar og nerver. Da de øverste lag af huden forsynes med små blodkar, kan man ikke undgå blødning under og efter behandlingen. Der vil opstå nogen hævelse og misfarvning i det behandlede område, som gradvist aftager over få uger. Efter 2 dage kan misfarvning dækkes med make-up. Sjældent vil en lille blodansamling i huden kunne mærkes efter nogle uger, og hvis den generer, kan speciallægen sprøjte få dråber binyrebarkhormon ind i blodansamlingen, hvorefter den vil opløses.

 

Hvordan skal huden behandles de følgende dage?

Huden vaskes med en mild sæbe morgen og aften og påføres herefter en bakteriedræbende salve i 1 uge.

 

Kan subcision kombineres med andre behandlinger?

Subcision kombineres ofte med fraktioneret CO2 laser, micro-needling og TCA cross. Forskellige ar kræver forskellige behandlingstyper for at opnå det bedste resultat. Alle behandlinger udføres på hudlægeklinikken i Odense af speciallæge Emil Henningsen. I vores video kan du se en behandling af aknear med flere forskellige behandlingsteknikker.