Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/emilhenningsen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Vorter (verrucae) - Hudlæge Emil Henningsen - behandling af akne, ar og rynker
Title Image

Vorter (verrucae)

Vorter

Finger- og fodvorter skyldes infektion med virustypen HPV. Vorterne sidder ofte på hænder og fødder, men de kan sidde overalt på huden.

Behandling af vorter kan være vanskelig. Ofte er håndkøbsmidler uvirksomme, og kan være brug for at søge hudlæge. Hudlæge Emil Henningsen tilbyder forskellige vortebehandlinger på klinikken i Odense.

En effektiv behandling af vorter er farvestoflaser, der trænger ned i huden og aflukker vortens blodforsyning, hvorved vorten mindskes og går til grunde. Behandlingen er sjældent smertefuld, men føles som en kort og intens opvarmning af huden. Laserbehandling af vorter er derfor en udmærket løsning til børn med genstridige finger- og fodvorter.

En anden effektiv behandling af vorter er pensling med Canthacur, som er et ekstrakt af billegift, særligt Lytta vesicatoria. Nogle timer efter behandlingen opstår en velafgrænset væskeblære og lokalirritation i huden, hvorved vorten bekæmpes.

Alternativt kan der i klinikken foretages frysebehandling af vorten med flydende kvælstof, som også kan medføre en lille blære og hudirritation, hvorefter vorten reduceres eller forsvinder.

Alle disse behandlinger tilbydes på klinikken i Odense.

Det er vigtigt at kombinere disse behandlinger med hjemmebehandlinger, herunder beskæring og anvendelse af et vortemiddel, fx Vortex Plus.