Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/emilhenningsen.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
Effektiv Laserbehandling af ar - Hudlæge Emil Henningsen
Title Image

Laserbehandling af ar

Effektiv laserbehandling af ar

Som det første sted i Skandinavien kan vi på hudlægeklinikken i Odense tilbyde laserbehandling af ar med Regenlite Transform. Denne laser anvendes internationalt til behandling af patienter med ar med stor succes.

Hvordan virker laserbehandling med Regenlite Transform?

Regenlite Transform er en skånsom farvestoflaser, der anvender lavere energi end traditionelle lasere. Laserens lys absorberes i hudens dermale blodkar, som opvarmes og derved stimulerer sårhelingsprocesser og dannelsen af kollagen, proteoglykaner og fibronectin. Effekten benævnes biostimulation. Huden remodelleres og genvinder sin volumen og smidighed. Overfladiske ar og ujævnheder bliver pænere og mindre generende og røde ar afbleges.

 

Hvor lang tid tager laserbehandlingen?

Mindre ar kan behandles på få minutter. Et håndfladestort ar kan behandles på ca. 10 minutter.

 

Er Regenlite Transform laser effektiv til behandling af ar?

Ja. Regenlite Transform er en farvestoflaser, og denne type laser er den mest effektive laser på markedet til behandling af en friske og røde ar samt fortykkede ar og keloider.

laserbehandling af ar førlaserbehandling af ar efter 4 x laser

Før og efter billeder af 4 x laserbehandling af ar

Hvor hurtigt ses effekten?

Da processen foregår naturligt i huden, ses virkningen gradvist over uger til måneder, afhængig af typen af ar. Røde, kløende ar reagerer hurtigt på behandlingen, mens fortykkede eller dybe ar er længere tid om at reagere.

 

Hvor mange laserbehandlinger anbefales?

Der anbefales minimum 3 behandlinger med ca. 2 ugers interval. Rygere har dog dårligere effekt af behandlingen, og det kan være nødvendigt for rygere med flere behandlinger end ikke-rygere for at opnå det samme resultat. Årsagen er, at tobak indeholder en række stoffer, som reducerer virkningen af laseren. Nikotin trækker de små kar sammen, som laseren skal afsætte sin energi i. Hydrogen cyanid reducerer iltningen og de ilt-afhængige, enzymatiske reperationsmekanismer i vævet. Desuden hæmmes fibroblaster, som skal danne nyt kollagen, af nikotin og cadmium i tobak.

 

Skal laserbehandlingen gentages?

Ja. I princippet er der ingen begrænsning på antallet af behandlinger. Når arret har opnået et tilfredsstillende udseende, er det ikke nødvendigt med flere behandlinger for at vedligeholde resultatet.

 

Er laserbehandlingen smertefuld?

Sjældent. Man oplever en varmefornemmelse i huden under behandlingen, som nogle finder en smule ubehagelig. Det oplevede ubehag afhænger af hvor “irriteret” arret er, og hvor arret er lokaliseret. Hvis arret er meget fortykket kan der med fordel sprøjtes få dråber binyrebarkhormon ind i arret efter laserbehandlingen. Indsprøjtningen tager få sekunder og kan gøre lidt ondt.

Er laserehandling af ar sikker?

Ja. Mange kliniske studier har dokumenteret sikkerheden ved Regenlite Transform®. Behandlingen udføres af en specialuddannet personale godkendt af Sundhedsstyrelsen, der foretager tilsyn på klinikken. Laseren er godkendt af the Food and Drug Administration (FDA) i USA. Under behandlingen skal du bære beskyttelsesbriller, da laseren ellers vil kunne gøre skade på øjnene.

 

Er der bivirkninger til laserbehandlingen?

Regenlite Transform er grundigt videnskabeligt testet, og der er ikke rapporter om væsentlige bivirkninger. Nogle bemærker let rødme og prikken i huden i op til 1 time efter behandlingen, hvilket skyldes histaminfrigivelse. Hvis arret er rødt på grund af karvækst, kan laseren opvarme arrets små blodkar, som går i stykker. Derved opstår en forbigående violet til mørk misfarvning over arret, som forsvinder efter 7-10 dage.

 

Er der særlige forhåndsregler forud for laserbehandlingen?

Hvis du tager antihistamin, binyrebarkhormon, gigtpiller, hjertemagnyl eller anvender binyrebarkhormoncreme eller Aloe Vera-holdige cremer på det hudområde, der skal behandles, reduceres virkningen af laserbehandlingen. Det anbefales derfor, at du holder pause med dette i 3 dage forud og 3 dage efter laserbehandlingen. Rygere anbefales rygestop 24 timer forud for laserbehandlingen, da rygning sammentrækker de små blodkar, som laseren skal afsætte sin energi i.

 

Hvor tilbydes behandling med Regenlite Transform?

Behandlingen tilbydes som det eneste sted i Danmark hos Hudlæge Emil Henningsen på Cutis Clinic i Odense.