Title Image

INFORMATION – Laserbehandling til hudforyngelse

[vc_custom_heading text=”Regenlite Transform laserbehandling – hudforyngelse” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]

Hvad er Regenlite Transform laser?

Regenlite Transform er en farvestoflaser, der udsender laserlys med en bølgelængde på 585 nm. Ved denne bølgelængde afsættes laserens energi primært i, og ikke på huden. Herved undgås sår og vævsskade på huden.

Hvordan virker laserbehandling med Regenlite Transform hudforyngende?

Med alderen reduceres mængden af kollagen i huden, hvilket resulterer i forekomsten af fine linjer og rynker.
Med Regenlite Transform laserbehandling skabes en biostimulation i huden, der stimulerer til dannelse af nyt kollagen. Dette sker ved, at laserens lys passerer gennem det øverste lag af huden, og absorberes i hudens dermale blodkar som opvarmes. Når disse blodkar opvarmes stimulerer det kroppens sårhelingsprocesser og hudens immunsystem til at danne nyt kollagen. Huden remodelleres og fine linjer, rynker og ujævnheder reduceres, hvorved huden fremtræder yngre, glattere og friskere.

Hvor hurtigt ses effekten?

Da processen foregår naturligt i huden, indtræder effekten løbende over uger, og op til 3 måneder efter behandling. For at opnå optimal hudforyngelse anbefales 3 behandlinger med ca. 2 ugers interval.
Det endelige resultat af behandlingerne vil afhænge af din huds udgangspunkt og din livsstil. Har du meget medtaget hud, er eller har du været ryger, kan det være nødvendigt med 5 behandlinger evt. i kombination med andre behandlinger – din behandler vil informere dig om dine muligheder på klinikken i Odense.

Hvem kan ikke behandles?

Gravide behandles ikke. Der behandles heller ikke, hvis du har bakteriel, svampe eller herpes infektion i behandlingsområdet. Herudover kan der være særlige forbehold, hvis du har haft flere tilfælde af hudkræft, har tendens til fortykkede ar, har dårlig sårheling, har koagulationsfejl, tager antiepileptika, har lysoverfølsomhed eller har tendens til fotoallergisk reaktion. Fortæl herfor behandleren, hvis du har nogle af disse tilstande.

Er der særlige forholdsregler forud for og efter laserbehandlingen?

Hvis du tager antihistamin, prednisolon, acetylsalicylsyre, NSAID (gigtpiller) eller anvender binyrebarkhormoncreme eller
Aloe Vera-holdige cremer på det hudområde, der skal behandles, reduceres virkningen af laserbehandlingen. Det anbefales derfor, at du holder pause med dette i 7 dage forud for og 7 dage efter laserbehandlingen. Rygere anbefales rygestop 24 timer forud for og efter laserbehandlingen, da rygning sammentrækker de små blodkar, som laseren skal afsætte sin energi i. Det anbefales, at du undlader udøvelse af anstrengende motion i ca. 2 timer før og efter behandlingen.

Hvordan foregår behandlingen?

Man bør møde til behandlingen uden make-up. Umiddelbart inden behandlingen afrenses ansigtet for at fjerne snavs, hudfedt og døde hudceller. Herefter påføres du beskyttelsesbriller, da laseren ellers vil kunne gøre skade på øjnene. Man oplever en varmefornemmelse i huden under behandlingen, som nogle finder en smule ubehagelig. Hele behandlingen tager 20-30 minutter. Da laserbehandlingen ikke laver hul på huden, kan man anvende make-up og vanlige plejeprodukter umiddelbart efter behandlingen.

Er der bivirkninger til behandlingen?

De hyppigste bivirkninger til laserbehandlingen er let rødme og prikken i huden i op til få timer efter behandlingen.
I nogle tilfælde kan der optræde rødviolet misfarvning i behandlingsområdet, der kan vedvare i enkelte dage. Der er ikke rapporteret om senfølger til behandlingen.

Behandlinger tilbydes på klinikken i Odense.

Copyright 2015 – Emil Henningsen – Speciallæge i dermatologi.
Dette dokument er publiceret i december 2015. Revideres i december 2017.