Title Image

Laserbehandling af vorter patientvejledning

[vc_custom_heading text=”Regenlite Transform laserbehandling – vorter.” google_fonts=”font_family:Montserrat%3Aregular%2C700|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”]

Hvad er Regenlite Transform laser?

Regenlite Transform er en farvestoflaser, der udsender laserlys med en bølgelængde på 585 nm. Ved denne bølgelængde kan håndvorter og fodvorter samt andre typer af vorter effektivt behandles på vores klinik i Odense.

Hvordan virker laserbehandling med Regenlite Transform på vorter?

Regenlite Transforms laserlys trænger ned i vorten og aflukker dens blodforsyning. Herved mindskes vortevævet og vorten går gradvist til grunde.

Hvor hurtigt ses effekten?

Mange vil opleve effekt allerede i ugerne efter første behandling. Som oftest vil der dog skulle flere behandlinger til, og det endelige antal afhænger af vorternes udbredelse. Behandlingerne gives med 3-4 ugers interval.

Hvem kan ikke behandles?

Gravide behandles ikke med laseren. Der behandles heller ikke, hvis du har bakteriel infektion i behandlingsområdet. Herudover kan der være særlige forbehold, hvis du har tendens til fortykkede ar, har dårlig sårheling, har koagulationsfejl, tager antiepileptika, har lysoverfølsomhed eller har tendens til fotoallergisk reaktion. Fortæl derfor behandleren, hvis du har nogle af disse tilstande. Får du medicin eller cremebehandlinger, der øger hudens lysfølsomhed, kan det være nødvendigt at holde pause med dette forud for behandlingsstart.

Er der særlige forholdsregler forud for laserbehandlingen?

For at opnå hurtigst muligt resultat af laserbehandlingerne, bør vortevævet være beskåret så meget som muligt, så laserlyset kan trænge igennem. Er der meget udtalt vortevæv, kan det derfor være nødvendigt at hjemmebeskære/behandle mellem laserbehandlingerne. Din behandler vil informere og vejlede dig om dette. For at opnå bedst muligt resultat, og mindske risikoen for pigmentforstyrrelser i huden, er det endvidere vigtigt, at du undgår direkte sollys på behandlingsområdet i behandlingsforløbet.

Hvordan foregår behandlingen?

Der kan 1 time forud for behandlingen påføres lokalbedøvende creme – dette er særligt fordelagtigt, når det er børn, der behandles. Hvis vorterne er meget fortykkede, kan behandleren vælge at foretage en beskæring lige inden laserbehandlingen. Dette vil foregå med et ringformet knivsblad og er smertefrit. Under behandlingen påføres beskyttelsesbriller, da laseren ellers vil kunne gøre skade på øjnene. Der opleves en kortvarig varmefornemmelse i huden under behandlingen, som nogle finder ubehagelig, men sjældent opleves som smerte. Behandlingen tager 10-20 minutter afhængig af antallet af vorter.

 Er der bivirkninger til behandlingen?

 Den hyppigste bivirkning til behandlingen er varme og stikkende fornemmelse i behandlingsområdet umiddelbart efter behandlingen. Dette kan lindres med en is-pakning. Undertiden vil der efter behandlingen være gråligfarvning af vortevævet, dette er helt normalt. I meget sjældne tilfælde kan der opleves sår, som kan give risiko for ar eller pigmentforstyrrelser. I så fald skal såret holdes rent med almindeligt vand og sæbe, og du skal kontakte behandleren ved tegn på infektion (rødme, varme, hævelse og ømhed).

Behandlinger af vorter tilbydes på klinikken i Odense.

Copyright 2016 – Emil Henningsen – Speciallæge i dermatologi.

Dette dokument er publiceret i december 2015. Revideres i december 2017.